Ciberconsejos

Des dels seus orígens, el Centre Criptològic Nacional ha tingut entre els seus principals objectius fomentar el coneixement i l'ús segur de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en el sector públic. En aquesta aposta per una cultura de la ciberseguretat entre tots els usuaris, desenvolupa i col·labora en tot tipus d'accions de sensibilització, formació i divulgació d'informació i bones pràctiques de seguretat.

Així, a la seva oferta formativa, més encaminada al personal tècnic, suma diversos serveis encaminats a la sensibilització de tot tipus d'usuaris (amb i sense coneixement previ) perquè, al seu dia a dia, adoptin procediments adequats i bones pràctiques en l'ús de les noves tecnologies com a millor manera per reduir la superfície d'exposició als riscos que estes impliquen.

La conscienciació, el sentit comú i les bones pràctiques són les millors defenses per prevenir i detectar contratemps en la utilització de sistemes de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Cal, per això, que els usuaris incorporin bones pràctiques en el seu dia a dia que protegeixin la informació que manegen en qualsevol dispositiu i en tot tipus d'aplicacions o serveis.

Recopilem en aquesta secció alguns dels principals consells que poden donar-se a l'hora de conscienciar i facilitar l'ús segur de les TIC.